ACCOUNTANTS

RVO Finance geeft je onderneming ondersteuning bij

boekhouding

maandelijkse, kwartaal –en jaar afsluiting

management rapportering

statutaire verplichtingen,…

Yves Van Osselaer: “Accountancy begint met de fiscale verplichtingen van je onderneming en de rapporteringen die daar uit voortvloeien. Deze zijn van groot belang aangezien ze de leidraad vormen voor jou als ondernemer. RVO biedt je de expertise om te kijken waar al dan niet de problemen zitten en waar er ruimte is voor een oplossing.  Samen zoeken we binnen het wettelijke kader naar de juiste richting voor je bedrijf.

BELASTINGSCONSULENT

Op het gebied van fiscaliteit kan RVO zich beroepen op een verregaande expertise. Wij verdiepen ons in het volledige gamma van fiscaliteit waarmee je onderneming te maken krijgt. We maken ons de wetgeving eigen, zodat wij jou en je onderneming kunnen bijstaan met het juiste advies om zo valkuilen te vermijden.  Daarnaast werkt RVO ook met externe juristen als er vragen zijn in verband met contracten en kan je bij ons steeds het BTW-nummer van klanten laten controleren of ze nog wel actief zijn.

DESK SOLUTIONS

RVO staat je bij in:

secretariaatshulp

ICT- organisatie en implementatie

het ter beschikking stellen van bedrijfsruimte via een bedrijvencenter

fiscale en handels-juridische materies

het tijdelijk opvangen van afwezigheid van bijvoorbeeld de CFO, of boekhouding

vertaalwerk

het personaliseren van je onderneming

het aanwerven van geschikt accountantspersoneel

het coachen en begeleiden van je financiële afdeling

verantwoordelijk voor fiscale afhandeling shipping

Erik Robyn: “Naar de vaste klanten toe wil RVO een meerwaarde bieden. Stel dat je als onderneming aan het groeien bent, maar je hebt nog niet het juiste personeel, of het juiste aantal. Dan staan wij je graag met raad en daad bij om je de juiste mensen ter beschikking te stellen. Of je merkt een piek in je administratie, dan nemen wij die taken graag even van je over, zodat je je opnieuw kan richten op het ondernemen. Dit resulteert in een win-winsituatie want jij als ondernemer hebt een continuïteit én de mensen die RVO ter beschikking stelt kennen onze werkwijze zodat je administraties perfect worden afgehandeld. Door ons netwerk en jarenlange ervaring weten we de juiste mensen aan te trekken voor jouw onderneming.”

FINANCIAL ADVISORS

RVO geeft financieel advies bij:

kredietanalyses –en negotiaties

het opmaken van een financieel plan of budget

onderhandelingen met je bank, notaris, advocaat,…

het plannen van je inkomsten, vermogens, successie,…

het onderzoeken naar subsidiemogelijkheden

het bemiddelen van je loonadministratie bij sociaal secretariaten

Yves Van Osselaer: “Als accountantskantoor fungeren wij heel vaak als schakel tussen de ondernemer en derde partijen. Dat kan gaan om banken, je advocaat, je notaris, etc. Maar een derde partij kan ook je familie omvatten. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen raad nodig hebben in kwesties omtrent planning van de nalatenschap, een erfenis, een scheiding, noem maar op. RVO is een referentie op het gebied van bemiddeling. Wij proberen alle partijen op één lijn te krijgen, of oplossingen te zoeken waar iedereen zich in kan vinden. Ook mensen die een nieuwe zaak willen opstarten kunnen bij ons terecht voor begeleiding, zowel in de procedure als in de financiële planning.”